Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies klikając przycisk Ustawienia. Aby dowiedzieć się więcej zachęcamy do zapoznania się z Polityką Cookies oraz Polityką Prywatności.
Ustawienia

Szanujemy Twoją prywatność. Możesz zmienić ustawienia cookies lub zaakceptować je wszystkie. W dowolnym momencie możesz dokonać zmiany swoich ustawień.

Niezbędne pliki cookies służą do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej i umożliwiają Ci komfortowe korzystanie z oferowanych przez nas usług.

Pliki cookies odpowiadają na podejmowane przez Ciebie działania w celu m.in. dostosowania Twoich ustawień preferencji prywatności, logowania czy wypełniania formularzy. Dzięki plikom cookies strona, z której korzystasz, może działać bez zakłóceń.

 

Zapoznaj się z POLITYKĄ PRYWATNOŚCI I PLIKÓW COOKIES.

Więcej

Tego typu pliki cookies umożliwiają stronie internetowej zapamiętanie wprowadzonych przez Ciebie ustawień oraz personalizację określonych funkcjonalności czy prezentowanych treści.

Dzięki tym plikom cookies możemy zapewnić Ci większy komfort korzystania z funkcjonalności naszej strony poprzez dopasowanie jej do Twoich indywidualnych preferencji. Wyrażenie zgody na funkcjonalne i personalizacyjne pliki cookies gwarantuje dostępność większej ilości funkcji na stronie.

Więcej

Analityczne pliki cookies pomagają nam rozwijać się i dostosowywać do Twoich potrzeb.

Cookies analityczne pozwalają na uzyskanie informacji w zakresie wykorzystywania witryny internetowej, miejsca oraz częstotliwości, z jaką odwiedzane są nasze serwisy www. Dane pozwalają nam na ocenę naszych serwisów internetowych pod względem ich popularności wśród użytkowników. Zgromadzone informacje są przetwarzane w formie zanonimizowanej. Wyrażenie zgody na analityczne pliki cookies gwarantuje dostępność wszystkich funkcjonalności.

Więcej

Dzięki reklamowym plikom cookies prezentujemy Ci najciekawsze informacje i aktualności na stronach naszych partnerów.

Promocyjne pliki cookies służą do prezentowania Ci naszych komunikatów na podstawie analizy Twoich upodobań oraz Twoich zwyczajów dotyczących przeglądanej witryny internetowej. Treści promocyjne mogą pojawić się na stronach podmiotów trzecich lub firm będących naszymi partnerami oraz innych dostawców usług. Firmy te działają w charakterze pośredników prezentujących nasze treści w postaci wiadomości, ofert, komunikatów mediów społecznościowych.

Więcej

Zaproszenie na webinarium pn.: „Przetwórstwo żywności w ramach RHD: Nowe technologie produkcji i ich wpływ na jakość i bezpieczeństwo produktu”.

W środę 27 listopada 2024 r. w godz. 9:00 - 13:30, Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu organizuje bezpłatną konferencję w formie webinarium pn.: „Przetwórstwo żywności w ramach RHD: Nowe technologie produkcji i ich wpływ na jakość i bezpieczeństwo produktu”. Konferencja skierowana jest przede wszystkim do rolników, producentów i przetwórców żywności, mieszkańców obszarów wiejskich, a także do instytucji mogących udzielać wsparcia w zakresie rozwoju i wdrażania nowych metod produkcji.

Zapraszamy do udziału.

wodr
PROGRAM KONFERENCJI:
09:00 – 09:05 Powitanie uczestników i otwarcie konferencji
dr Justyna Winiarska – Dyrektor Wielkopolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
09:05 – 09:15 Omówienie celu i zakresu webinarium
Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
dr hab. Dariusz Lisiak, prof. IBPRS-PIB – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy
09:15 – 10:15 Rolniczy handel detaliczny – podstawowe informacje i przepisy prawne
Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
10:15 – 10:45 Pozyskiwanie olejów tłoczonych z różnych nasion oleistych na prasach ślimakowych w gospodarstwach rolnych
dr Sylwia Onacik-Gür – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy
10:45 – 11:15 Parametry jakościowe stosowane w handlu ziarnem zbóż
dr Anna Szafrańska – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy
11:15 – 11:30 Przerwa
11:30 – 12:00 Bezpieczeństwo zdrowotne produkcji żywności fermentowanej
dr Beata Bartodziejska – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy
12:00 – 12:30 Innowacyjne produkty mleczarskie
dr Anna Okoń – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy
12:30 – 13:00 Bezpieczne przetwórstwo mięsa w małej skali
dr Piotr Szymański – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy
13:00 – 13:30 Podsumowanie i zakończenie konferencji
Patryk Chabasiński – Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu
dr hab. Dariusz Lisiak, prof. IBPRS-PIB – Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego - Państwowy Instytut Badawczy

powrót do kategorii
Poprzedni Następny

Pozostałe
aktualności

DO GÓRY
Włącz powiadomienia WebPush
Dziękujemy, teraz zawsze będziesz na bieżąco!
Przeglądasz tę stronę w trybie offline.
Przeglądasz tę stronę w trybie online.